Фото: dialog.ua

Росія розмістила ракетні комплекси поблизу Японії: що відомо

Росія терміново перемістила дивізіон берегових ракетних комплексів "Бастіон" на Курильських островах. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу звинуватив США у нарощенні військової присутності в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Про це пише Reuters.

Дивізіон берегових ракетних комплексів "Бастіон" перемістили на один із Курильських островів у північній частині Тихого океану.

"Для стримування Росії та Китаю США значно нарощують свою військову присутність в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, зміцнюють політичні та військові зв'язки зі своїми союзниками, продовжуючи створювати нову американську архітектуру безпеки у цьому регіоні", — заявив міністр оборони Росії Шойгу.

Японія, яка є союзником США, претендує на чотири південні Курильські острови, які були захоплені радянськими військами наприкінці Другої світової війни.

Нагадаємо, Японія виділить для України 30 мільйонів доларів. Ця допомога буде спрямована на постачання нелетального озброєння.

Також відомо, що над Японським морем понад сім годин пролітали два російські стратегічні бомбардувальники. Вони здатні нести ядерну зброю. Це була своєрідна відповідь РФ на візит прем'єра Японії до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.03.2023 16:22