Фото: росЗМІ

Росія стягнула понад 100 тисяч військових на один із напрямків

Російські загарбники мають на меті просунутися до Куп’янська на Харківщині й спробувати його оточити, а згодом захопити. Для цього вони кинули на Лимано-Куп'янський напрямок понад 100 тисяч бійців. 

Про це повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю Командування Сухопутних військ підполковник Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

За його словами, Сили оборони активно готувалися до посиленого наступу РФ. Проте він підкреслив, що зазначений напрямок — найнапруженіший у районі його відповідальності.

"Одним із найгарячіших напрямків у районі нашої відповідальності є Лимансько-Куп’янський. Там ворог не полишає спроб повторно захопити Куп’янськ — важливий вузловий центр для постачання своїх підрозділів. Але до цих активних бойових дій, які почались у жовтні, ми готувались, зводили відповідні оборонні споруди", — заявив він.

Фітьо додав, що за минулу добу на Лимансько-Куп’янському напрямку ворог завдав 613 обстрілів, дев'ять авіаударів, відбулося 17 боєзіткнень. Водночас було ліквідовано 194 росіян. Проте жодних стратегічних успіхів тут ворог не мав.

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії повідомляло, що за останні тижні спостерігається значне посилення наступальної активності росіян на напрямку Куп’янськ — Лиман. Російські обстріли посилилися, а підрозділи шостої та 25 загальновійськових армій Росії та першої гвардійської танкової армії проводять атаки, але з обмеженим успіхом. Зокрема, метою російських сухопутних військ на напрямку Куп’янськ — Лиман, імовірно, є просування на захід до річки Оскіл для створення буферної зони навколо Луганської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2023 21:30