Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія відмовляється евакуювати своїх людей з Курської області

Російська влада не допомагає своїм громадянам евакуюватись з Курської області. Через це люди звертаються по допомогу до комендатури українських Збройних сил.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник комендатури Збройних сил України в Суджі Олексій Дмитрашківський.

"До нас телефонує дуже багато зараз родичів з різних куточків — і з Росії, і з Білорусі, і з Франції, і з Польщі, чиї родичі залишилися на цій території. Вони зверталися в усі можливі інстанції в Російській Федерації, але отримали відмову", — йдеться у заяві речника комендатури.

Дмитрашківський розповів, що, за словами однією з жительок регіону, в російських інстанціях їй заявили, що проблеми тих, хто перебуває на підконтрольній Україні території Курської області — їх не стосуються.

"Нещодавно зателефонувала жінка з Білорусі, яка повідомила, що їй сказали, що люди, які залишились на тій ділянці території Росії, яку контролюють Збройні сили, — це не їхні проблеми, і займатися евакуацією вони не будуть", — додав речник комендатури Збройних сил України в Суджі.

Раніше з'явилась інформація, що продовження операції української армії в Курській області та отримання сучасних озброєнь від країн Заходу є частиною плану перемоги президента Володимира Зеленського, з яким він ознайомить лідера США Джо Байдена.

Нагадаємо, підрозділи 95 окремої десантно-штурмової Поліської бригади десантно-штурмових військ Збройних сил України прорвали одну з ділянок російського кордону. Це сталось на території Курської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 14:22