Фото: росЗМІ

Росія вивела з Білорусі майже всі свої війська, які проходили там навчання, — Держприкордонслужба

Ситуація на кордоні з Білоруссю контрольована. Російська Федерація вивела звідти практично всі свої війська, які проходили там навчання.

Про це заявив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко на брифінгу в Медіацентрі Україна.

"На цей момент Росія вивела у рамках ротації практично всі свої підрозділи, які завершили підготовку. Натомість нові підрозділи туди заведені не були", — повідомив він.

До того ж Демченко зазначив, що країна-агресор використовує Білорусь як майданчик для підготовки своїх підрозділів, і там періодично знаходились російські військові у кількості 10-11 тисяч осіб. Проте, Росія на сьогодні не має угруповання для здійснення вторгнення з території Білорусі до України.

Також він зазначив, що по лінії державного кордону за останній час прикордонники не фіксували будь-яких змін. Там ситуація повністю контрольована. Проте укріплення кордону від ворога продовжується, щоб унеможливити випадки диверсій або ж дестабілізації ситуації.

Нагадаємо, раніше у Центрі національного спротиву повідомляли, що Росія вирішила найближчим часом вивезти із Білорусі найманців ПВК "Вагнера". Йдеться про більшу частину терористів, які мали поїхати до Нігеру, Лівії, Судану, Малі, ЦАР та Мозамбіку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.09.2023 17:32