Фото: Антс Ківісельг. Джерело – ERR

Росія втратила снарядів на два-три місяці через удар ЗСУ по складу в Торопці, — естонська розвідка

Російська Федерація втратила запас боєприпасів, розрахований на два-три місяці після атаки українських безпілотників на військовий склад у Торопці Тверської області.

Про це повідомив глава центру розвідки Естонії, полковник Антс Ківісельг, пише ERR.

Полковник додав, що примітна подія цього тижня сталася неподалік кордону з Естонією, коли українцям вдалося атакувати склади боєприпасів у Торопці Тверської області за допомогою безпілотників. Полковник Ківісельг сказав, що додаткові боєприпаси, які ще не зберігалися в приміщенні, були доставлені потягом на склад незадовго до того, як сталася атака. Після атаки боєприпаси у дворі вибухнули разом із бункерами та складами.

"Було висаджено в повітря 30 тисяч тонн вибухонебезпечних предметів, що означає 750 тисяч снарядів. Якщо взяти середню швидкість ведення бою, то Росія випускала 10 тисяч снарядів на тиждень. Це дво-тримісячний запас боєприпасів. Внаслідок цієї атаки Росія зазнала втрат у боєприпасах, і ми побачимо наслідки цих втрат на фронті найближчими тижнями", — сказав він.

Нагадаємо, вночі 21 вересня Сили оборони уразили два військових арсенали Збройних сил РФ у Краснодарському краї. Зокрема, українські воїни завдали вогневого ураження по арсеналу "Тихорецьк". Цей об’єкт входить в трійку найбільших баз зберігання боєприпасів окупантів та є одним з ключових в логістичній системі російських військ.

Раніше британська розвідка зазначила, що обстріл російського складу боєприпасів у Торопці Тверської області Росії матиме суттєвий вплив на операції російських сил. Зокрема, це стосується ситуації в Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 22.09.2024 14:23