Фото: pixanews.com

Росія вже не підписує з ув’язненими короткострокових контрактів: яку альтернативу пропонують

У Російській Федерації більше не підписують короткострокових контрактів на військову службу з ув'язненим. Замість цього зекам пропонують стандартні довгострокові контракти на проходження військової служби.

Про це йдеться в огляді міноборони Британії від 31 січня.

Британське відомство посилається на дані російської служби BBC, згідно з якими тепер в'язням пропонують стандартні довгострокові контракти на проходження військової служби, які передбачають згоду служити російській армії щонайменше до закінчення терміну дії наказу про часткову мобілізацію, виданого у вересні минулого року.

У розвідці зазначили, що короткострокові контракти для ув’язнених викликали суперечки всередині Росії. Зокрема, щодо того, що після звільнення вони повернуться до скоєння злочинів.

Також невдоволення стосувалось того, що звичайні мобілізовані резервісти служитимуть невизначений термін.

Аналітики  британської розвідки припускають, що короткострокове вербування ув'язнених було відповіддю на проблеми Росії з призовом на військову службу. Це явище відбувалося в армії РФ на початку повномасштабного вторгнення в Україну.

У розвідці додають, що торік Росія найімовірніше, повернулася до регулярного набору за контрактом, як до основного джерела нових військовослужбовців.

 британська розвідка 31 січня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни (ISW), Кремль більше не пропонує помилування засудженим новобранцям і суттєво змінює умови їхньої служби. Це сталось, ймовірно, у відповідь на скорочення кількості засуджених, які підходять для вербування у зусилля щодо формування російських сил. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 14:44