Фото ілюстративне з відкритих джерел

Зеки зі "Шторму-Z": СБУ зібрала доказову базу на ще чотирьох зрадників

Служба безпеки України зібрала доказову базу на ще чотирьох зрадників. Вони вступили до окупаційних угруповань Росії та воювали проти Сил оборони на східному фронті.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

"Вони добровільно приєдналися 2022 року до російських підрозділів Південного військового округу збройних сил країни-агресора. Після "призову" — брали активну участь у боях у Донецькій, Луганській і Харківській областях. Але в листопаді цього року всі четверо бойовиків потрапили у полон до українських захисників", — йдеться в повідомленні.

У СБУ додали, що серед затриманих — бойовик новоствореного штурмового підрозділу окупантів під назвою "Шторм-Z". До зарахування у лави загарбників чоловік відбував покарання в одній із колоній у тимчасово окупованому Криму. Перебуваючи в ув’язненні, в обмін на звільнення він підписав контракт із Міноборони Росії та пішов воювати під Волноваху на Донеччині.

"Ще один фігурант — мешканець захопленого міста Ровеньки в Луганській області. На початку повномасштабного вторгнення Росії він "мобілізувався" до складу окупаційного "206 полку" другого армійського корпусу країни-агресора, де облаштовував фортифікаційні споруди на Харківському напрямку. Згодом його відправили під Бахмут. Там він разом із "вагнерівцями" намагався утримувати вогневі позиції під час контрнаступу ЗСУ", — зазначили в Службі безпеки України.

Інший зрадник вступив до лав загарбників ще до повномасштабної агресії Росії. Після проходження тижневих "курсів" бойової підготовки його відправили штурмувати околиці Сєвєродонецька, а потім у район Лисичанська, де він потрапив у засідку українських військ.

Четвертий фігурант входив до складу третього мотострілецького батальйону третьої бригади окупаційних угруповань Росії. У складі ворожого підрозділу він охороняв російські склади з боєприпасами під Соледаром на Бахмутському напрямку.

Слідчі Служби безпеки України повідомили всім чотирьом бойовикам про підозру за державну зраду. Матеріали проваджень скеровано до суду. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, минулого тижня, за матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР) суд позбавив волі на 15 років зрадника. Ним виявився колишній правоохоронець із Куп’янського району Харківщини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 15:12