Затримання зрадника. Джерело: ДБР

Зрадник переховувався на горищі: на Харківщині виявили колишнього правоохоронця та засудили на 15 років

За матеріалами Державного бюро розслідувань (ДБР) суд позбавив волі на 15 років зрадника. Ним виявився колишній правоохоронець із Куп’янського району Харківщини.

Про це повідомила прес-служба ДБР. У ній розповіли, що Червонозаводський районний суд Харкова засудив колишнього правоохоронця до 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна та позбавленням спеціального звання.

"Під час тимчасової окупації Куп’янського району чоловік працевлаштувався до чергової частини окупаційної міліції. На початку червня 2022 року загарбники призначили його інспектором у чергову частину, а згодом — оперативним черговим. Він особисто оформлював затримання місцевих мешканців, яких, згідно з інструкціями, доставляли у відділок російських військових, після чого їх долю вирішували окупанти", — пояснили правоохоронці.

У ДБР додали, що після звільнення Збройними силами України Куп’янського району чоловік хотів утекти разом з окупантами до Росії, проте це йому зробити не вдалося.

Державно бюро розслідувань встановило його місцеперебування та затримало спільно зі Службою безпеки України та Нацполіцією. Він переховувався на горищі одного з будинків.

"Суд визнав його винним у державній зраді  та призначив покарання у виді позбавлення волі на 15 років із конфіскацією майна. Також суд позбавив його спеціального звання", — наголосили в прес-службі ДБР.

Нагадаємо, на початку листопада стало відомо, що від початку повномасштабного вторгнення Росії Державне бюро розслідувань відкрило та відпрацювало майже 1,9 тисячі кримінальних проваджень. Йдеться про злочини проти національної безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.11.2023 12:33