Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росія запустила "шахеди" по Україні: які регіони перебувають під загрозою атаки

У четвер, 22 лютого, ввечері в деяких регіонах України оголошено повітряну тривогу. Російські окупанти з Півдня запустили безпілотники типу "Шахед".

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України. Про небезпеку українські військові розпочали попереджати ще з 21:00.

"Увага! Запорізька та Дніпропетровська області — загроза застосування ударних БпЛА!" — зазначили вони.

Далі, за інформацією Повітряних сил, чергова група ворожих безпілотників з акваторії Чорного моря рухалася в напрямку Одещини. Тож Херсонська та Миколаївська області також перебували під загрозою застосування ударних дронів.

Згодом українські військові фіксували рух ударних БпЛА територією Дніпропетровської області у східному напрямку.

"Увага! Харківська область — рух ударних безпілотників у вашому напрямку з Дніпропетровщини. Наразі "шахеди" спостерігаються у Дніпропетровській області в північному напрямку", — додали у Повітряних силах ЗСУ.

Станом на 22:08 мапа повітряних тривог на території України мала такий вигляд.

Мапа повітряних тривог

Мапа зі сайту alerts.in.ua

Нагадаємо, що в ніч на 22 лютого російська армія атакувала територію України десятьма ударними безпілотниками типу Shahed. Нашим Силам оборони вдалося збити вісім ворожих об'єктів. Військові зазначили, що окупанти атакували безпілотниками з району Приморсько-Ахтарськ (Російська Федерація) та протирадіолокаційною ракетою Х-31П з акваторії Чорного моря. Дрони знищили в межах Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 22:10