Фото ілюстративне. Джерело: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Facebook

Росія знову атакувала Україну дронами: скільки вдалося збити

Російські загарбники знову обстріляли Україну дронами-камікадзе типу Shahed-136/131. Майже усі повітряні цілі вдалося збити нашим військовим.

Про це повідомили у прес-службі Повітряних сил Збройних сил України.

Перші пуски безпілотників були зафіксовані 21 квітня близько 19:00. Росіяни атакували БпЛА з південно-східного напрямку.

"Силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування "Схід" Повітряних Сил у взаємодії з ППО Національної гвардії України знищено чотири із п’яти "шахедів", — повідомили у Повітряних силах.

Зазначимо, що у ніч на 21 квітня рашисти також здійснили масовану атаку дронами по Україні. Це вперше за 25 днів ворог знову випустив дрони на Київ. Усього окупанти застосували по країні до 12 ударних дронів, вісім з них вдалося знищити. Водночас не обійшлося без ударів по об'єктах інфраструктури — йдеться про Полтавську та Вінницьку області, на місці "прильоту" виникла пожежа.

Нагадаємо, за даними розвідки Британії, російська армія, ймовірно, почала регулярно отримувати невелику кількість безпілотників Shahed від Ірану. У зв'язку із цим збільшується загроза ще частіших обстрілів українських міст.

Також повідомлялося, що Росія, ймовірно, більше не зможе завдавати по Україні масованих ударів, оскільки ракетний потенціал майже вичерпано. Наразі окупанти зосередили свою увагу на точкових ударах.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.04.2023 06:35