Фото: ukr.radio

Росіяни економлять бронетехніку та ведуть "м'ясні штурми": яка ситуація на лівобережжі Херсонщини

Керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що на лівобережжі Херсонщини ситуація залишається складною. Війська країни-агресорки продовжують "м'ясні штурми", але при цьому економлять бронетехніку.

У ході брифінгу посадовиця розповіла, що у ворога продовжує діяти "командирське ембарго" на використання бронетехніки. 

"Але ворог не припиняє своїх штурмів — чотири спроби вони застосували минулої доби. Наразі бачимо, що ворог вірить в Сили оборони України, економить бронетехніку, бо, коли прийде наша, буде чим битись", — сказала речниця.

Водночас, за словами Гуменюк, Збройні сили України продовжують бойову роботу у районі села Кринки Херсонської області та закріплюються на позиціях. Зокрема, про це свідчить присутність там українського прапора.

"Ситуація залишається досить складною й присутність там (у Кринках, — ред.) українського прапора — це один із сигналів, зокрема й місцевим мешканцям про те, що Сили оборони України продовжують боротьбу, продовжують утримувати свої позиції, нікуди вони не поділися. При цьому ми говоримо про продовження бойової роботи з нашого боку, закріплення на позиціях", — зауважила посадовиця.

Нагадаємо, раніше в американському Інституті вивчення війни повідомили, що загалом російська армія здатна підтримувати нинішній темп операцій і зусилля щодо розширення оборонно-промислового комплексу. Однак Росії не вдасться забезпечити технікою й озброєнням нові резерви.

Додамо, протягом 7 лютого на лінії фронту відбулося 92 бойових зіткнення. Українські воїни відбили 49 атак на Авдіївському та Мар'їнському напрямках, що свідчить про важку ситуацію на цих відтинках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.02.2024 15:53