Ілля Євлаш. Скріншот з відео

Росіяни на північ від Бахмута не дають ЗСУ розвинути наступ: військові розповіли про тактику ворога

Рашисти на північ від Бахмута Донецької області намагаються не дати Силам оборони України вийти на оперативний простір. На цьому напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Противник продовжує застосовувати контрнаступальні підрозділи на цьому напрямку, аби не дати нам розвинути наш наступ, не вийти на оперативний простір та не звільнити цей фланг. Він застосовує всі свої наявні сили та резерви, оскільки розуміє, що втрата цього флангу ще може обернутися для нього досить різними наслідками", — розповів Євлаш.

За його словами, Сили оборони зараз там намагаються максимально завдати ураження противнику. Він нагадав, що Росія почала повертати на цей напрям колишніх "вагнерівців", вони йдуть і на інструкторські посади. На переконання військового, їхній досвід може стати цінним для окупаційних сил, оскільки вони знайомі з місцевістю, знають приблизно спроможності Сил оборони.

"Тому, звичайно, що вони можуть щось розказати, але реально, поки ти особисто, на своїй власній шкурі не відчуєш ці бойові дії, не побудеш під обстрілами, то звичайно, що це зовсім не те, чого можна бажати. Тому ми будемо виявляти й наносити ураження. Ми вже, в принципі, підтвердили неодноразово, що ми можемо працювати з будь-яким ворогом, знищувати його", — наголосив Євлаш.

Нагадаємо, днями американський Інститут вивчення війни повідомляв, що Сили оборони України просунулися вперед в районі Бахмута, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк та біля Новопрокопівки Запорізької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2023 03:29