Фото: armyinform.com.ua

Росіяни намагаються повернути втрачені після підриву Каховської ГЕС позиції, — Гуменюк

Російські окупанти намагаються повернутися на позиції, які вони займали до підриву греблі Каховської гідроелектростанції. Проте наразі цей процес ускладнює необхідність розмінування територій.

Про це повідомила керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, щоб повернути собі втрачені позиції, рашисти мають розмінувати території, які вони й замінували раніше.

"Зараз, коли вода повертається фактично в русло і навіть відступає глибше в його межах, противник намагається повертатися на свої позиції. Для них це ускладнено через те, що карта мінних полів їхніх змінилася суттєво, велика вода розкидала їхні ж мінні загородження, які вони намостили вздовж лівого берега, і їм доводиться розміновувати територію перед тим, як повертатися. До того ж їх робота ускладнюється поширенням кишкових інфекцій", — пояснила Гуменюк.

Керівниця прес-центру ОК "Південь" зауважила, що росіянам на лівому березі нині "складно, тому що в них перебої з питною водою дуже великі, а логістика не убезпечена".

Нагадаємо, за даними Генштабу, на тимчасово захопленій території Херсонщини відзначається активізація процесу евакуації місцевих колаборантів з російськими паспортами на власних автомобілях до тимчасово окупованого українського Криму. Однак співробітники ФСБ Російської Федерації здійснюють фільтраційні заходи стосовно кожного зрадника.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Події, 25.06.2023 15:58