Фото: Генштаб ЗСУ

Колаборанти тікають з окупованої Херсонщини в Крим: подробиці від Генштабу

На тимчасово захопленій Херсонщині відзначається активізація процесу евакуації місцевих колаборантів з російськими паспортами на власних автомобілях до тимчасово окупованого українського Криму. Однак, співробітники ФСБ Російської Федерації здійснюють фільтраційні заходи стосовно кожного  зрадника.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ

Атаки Збройних сил України

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу противника та знищила один зенітно-ракетний комплекс ворога. Також, наші захисники знищили шість розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один зенітний ракетний комплекс "Стріла", три райони зосередження особового складу та військової техніки, 12 гармат на вогневих позиціях  та дві станції радіоелектронної боротьби противника.

Втрати РФ

Ворог продовжує зазнавати великих втрат в живій силі та військовій техніці. При цьому, з метою приховування втрат, використовує інфраструктуру тимчасово захоплених населених пунктів для надання медичної допомоги своїм пораненим військовослужбовцям. Зокрема, в населеному пункті Каланчак Херсонської області, в приміщені центральної районної лікарні, противник облаштував військовий шпиталь. В ньому перебуває близько 100 російських військовослужбовців. Цікаво, що надавати медичну допомогу цивільному населенню заборонено.

Ситуація на фронті

Протягом минулої доби противник завдав ракетного удару по території України, застосувавши 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, дев'ять ракет Х-22, дві ракети морського базування "Калібр", дві зенітні керовані ракети С-300 та три дрони Shahed. 

Всього, протягом минулої доби, ворог завдав 53 ракетних та 15 авіаційних ударів, також здійснив близько 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 
Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.
Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - протягом доби відбулось 29 бойових зіткнень.

Нагадаємо, 24 червня на Таврійському напрямку Сили оборони звільнили території під Красногорівкою на Донеччині. Ці території були окуповані з 2014 року, а з початку повномасштабного вторгнення – стали "сірою зоною".

Також повідомлялось, що українські військові у суботу, 24 червня, розгромили російських окупантів на Бахмутському напрямку. Вдалося знищили цілий батальйон рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.06.2023 07:45