Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ звільнили території під Красногорівкою на Донеччині, що були окуповані з 2014 року

На Таврійському напрямку Сили оборони звільнили території під Красногорівкою на Донеччині. Ці території були окуповані з 2014 року, а з початку повномасштабного вторгнення – стали "сірою зоною.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"На Таврійському напрямку Сили оборони звільнили території під Красногорівкою на Донеччині, які були окуповані з 2014 року. Рух наших сил продовжується. Слава Україні!" — написав Тарнавський у Telegram.

Красногорівка

Мапа Deepstate

Водночас речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень в ефірі телемарафону поінформував, що наші військові звільнили позиції під Красногорівкою близько тижня тому, проте не повідомляли про це з тактичних міркувань.

"Під Красногорівкою наші штурмові підрозділи заволоділи кількома позиціями під самісіньким Донецьком, які утримували росіяни з 2014 року", — сказав Шершень.

Він додав, що російська армія намагалася вибити ЗСУ з цих ділянок, однак успіху вони не мали. Шершень також вказав на символічність цього наступу.

"Це яскравий приклад локального успіху, який набув символічного значення", — зауважив речник.

Наостанок він сказав, що наші штурмові підрозділи просунулися вперед доволі неочікувано для ворога. Також Шершень розповів, що це "принциповий момент", який призведе до покращень нашого положення на фронті.

Зазначимо, кілька днів військові експерти Military Land повідомляли, що ЗСУ успішно штурмують позиції росіян на південний схід від Красногорівки. Вказувалося, що штурмові дії проводять десантники 79-ї десантно-штурмової бригади. 

Нагадаємо, за даними Генерального штабупротивник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби відбулось понад 28 бойових зіткнень. Авіація Сил оборони 23 червня завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили чотири райони зосередження особового складу та військової техніки, 15 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, два засоби радіоелектронної боротьби та п'ять засобів протиповітряної оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2023 16:34