Фото: Вікіпедія

Генштаб повідомив про збиття елітного російського гелікоптера: подробиці

Протягом п'ятниці, 23 червня, силами та засобами протиповітряної оборони 14 ракет та два дрони було знищено. Також було ліквідовано російський ударний вертоліт Ка-52 та сім розвідувальних безпілотників.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

За даними військових, в ніч на 24 червня противник завдав чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, деталізована інформація буде оприлюднена згодом.

Атаки ворога

Протягом 23 червня ворог завдав ракетно-авіаційного удару по території України, застосувавши 14 крилатих ракети Х-101/Х-555, три дрони Shahed, та чотири зенітні керовані ракети із С-300 по Запоріжжю. Крім того, ворог завдав 51 авіаційного удару та здійснив 59 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, постраждали мирні люди.Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — протягом доби відбулось понад 28 бойових зіткнень.

Атаки ЗСУ

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили чотири райони зосередження особового складу та військової техніки, 15 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, два засоби радіоелектронної боротьби та п'ять засобів протиповітряної оборони.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня росіяни здійснили черговий масований обстріл України. Ворог випустив понад 20 ракет над Києвом — усі їх вдалося знищити, однак кілька уламків впали на житловий будинок у Солом'янському районі. Там на трьох поверхах виникла пожежа, загинуло двоє людей.

Також цієї ночі також росіяни поцілили по Харкову. Сталося щонайменше три прильоти по Слобідському району ракетами С-300. За даними мера міста Ігоря Терехова, в одному випадку було потрапляння у газову трубу, внаслідок чого виникла пожежа.

Крім цього, росіяни обстріляли Дніпро 24 червня. Під ворожим вогнем опинився приватний сектор, внаслідок чого зруйновано кілька будинків. Також відомо про постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.06.2023 07:45