Андрій Юсов. Джерело: "Суспільне UA"

Росіяни поширюють інформацію про "наступ на Харків": у ГУР зробили заяву

Росіяни поширюють інформацію, що "тут і зараз нападуть на Харків". Це чергова ворожа інформаційно-психологічна операція ворога.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

"Ворог любить використовувати такі теми, щоб збурювати панічні настрої, зокрема всередині країни. Нічого стратегічно нового і щодо формування ударних груп не відбулось. Що ж стосується загрози "тут і зараз, завтра нападуть" і "треба негайно тікати та сіяти паніку", звісно, це — російська ІПСО", — зазначив посадовець.

Юсов наголосив, що такими фейками про "наступ на Харків" рашисти намагаються посіяти панічні настрої серед громадян України. 

Варто зазначити, що напередодні в українському інформаційному просторі з'являються фейкові повідомлення нібито від Державної служби надзвичайних ситуацій України щодо проведення евакуації з Харкова та його околиць через ймовірне оточення міста російськими окупантами. У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що такі публікації є російським інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації в Україні. У такий спосіб окупанти, не маючи змоги досягти бажаного на полі бою, намагаються посіяти паніку та хаос в українському суспільстві. 

Нагадаємо, на початку березня росіяни поширювали неправдиву інформацію про те, що нібито з Харкова "евакуюють держустанови". 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.04.2024 21:05