Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росіяни посилюють атаки на Харківщині: Третя штурмова бригада назвала мету ворога

Російські загарбники посилюють атаки на позиції Збройних сил України у Харківській області, щоб вийти на кордони Луганщини.

Про це повідомили військовослужбовці Третьої окремої штурмової бригади.

"Смуга фронту Третьої штурмової на Харківщині, що межує з Луганщиною — сьогодні одна з найінтенсивніших ділянок наступу ворога", — йдеться у повідомленні.

Як зазначили військові, наразі одне із головних завдань рашистів — вийти до населених пунктів Чернещина — Першотравневе, з подальшим захопленням Борової. 

На даному відтинку фронту ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю.

"На штурми наших позицій противник кидає цілі взводи та роти особового складу. Їхню стрімку ліквідацію компенсує поповненням живої сили у кількості 250-400 солдат ЗС РФ щотижня. Не дивлячись на переважаючу кількість супротивника та відсутність резервів, бригада продовжує вже понад місяць утримувати визначені рубежі", — зауважили українські бійці.

Наголошується, що від початку травня бійці 3-ї бригади знищили вже близько 1068 росіян. Також ще майже 2292 — це трьохсоті.

Нагадаємо, за даними британської розвідки російські загарбники, ймовірно, окупували село Новоолександрівка Донецької області. Такий розвиток подій створює загрозу для одного з ключових шляхів постачання української армії на східному фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2024 16:34