Фото: ілюстративне. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Ворог продовжує нарощувати свої сили": у ДПСУ оцінили можливість наступу РФ на Сумщину

Російські загарбники тримають свої підрозділи поблизу кордону з Сумською областю. Проте для наступу цих сил замало.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"Звісно, що ворог, як і раніше, тримає певні свої підрозділи, сили та засоби на цих напрямках. Не можна виключати, що ворог продовжує нарощувати свої сили на цих напрямках. Маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій", — зазначив Демченко.

За словами речника, рашисти можуть повторити такий же сценарій, який зараз відбувається на Харківщині. Однак успіху ворог не матиме.

"Для того, щоб створити такі зони, де ведуться повномасштабні бойові дії для того, щоб розтягнути Сили оборони нашої держави, в тому числі і на цей напрямок. Але, на щастя, те, що ми фіксуємо, навіть попри ті сили, які зараз є у ворога, їх недостатньо для того, щоб досягнути такої стратегічної цілі... Окупанти можуть здійснити наступ на Сумському напрямку для створення таких зон, де ведуться повномасштабні бойові дії, для того, щоб сіяти паніку, розтягнути сили ЗСУ і не давати їх перекидати на більш важливі напрямки", — додав Демченко.

Нагадаємо, раніше начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко попереджав, що війська країни-агресорки не полишають задумів здійснити наступ на Сумську область. Проте наразі окупація міста Суми не можлива.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 18:17