Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

"Ворог підступний": у МВА оцінили ймовірність наступу Росії на Суми

Війська країни-агресорки не полишають задумів здійснити наступ на Сумську область. Проте на сьогодні окупація міста Суми не можлива.

Про це заявив начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко у коментарі "Суспільному".

За словами посадовця, Росія не припиняє атакувати Сумщину з повітря. До того ж, ворог накопичує сили та нарощує особовий склад.

"Ворог дійсно накопичує якісь сили, але у нього проблеми з засобами. Жодна розвідка не підтверджує якоїсь броньованої техніки, танків тощо. По особовому складу там наростає, проте наступу... Як я жартую, вже "відбили 17 наступів", тому що вони дійсно не відбулися. Тому що ми вживаємо заходи, щоб вони так і не наважились наступити на сьогодні. Але, у них в голові тільки одне: якось знайти спосіб це зробити, тому вам ніхто не скаже: Ні-ні, наступу не буде", — зазначив начальник Сумської міської військової адміністрації.

Він також зазначив, що наразі наступ на Суми для ворога є непосильним та не принесе окупантам жодних успіхів на полі бою.

"Можемо переконатися на прикладі Харківщини. Чи був там наступ? Був. Чи є там якісь успіхи? Суттєвих немає, армія РФ зазнала шалених втрат. Так, вони зайняли там низку населених пунктів, проте ж ті населені пункти і так були в тій умовно "сірій", п'ятикілометровій чи евакуйованій зоні. Чи може таке трапитись у нас? Вони кожну ніч, кожен день дійсно можуть спробувати. Ніхто у нас не знає, коли вони там побіжать в атаку. Чим зустрічати у нас є, як не пустити їх до міста Сум — зараз ні, ніяк, вони не дійдуть, шансів немає", — зазначив Дрозденко.

Очільник Сумської МВА наголосив, що рашистам за жодних умов не вдасться окупувати Суми. 

"От наступ, дійсно спроба може бути, але ми готові до того, чим вони зможуть на сьогодні наступити, в мене жодних якихось коливань... Тобто росіяни все одно будуть готуватися і ми маємо не покладати руки, ми маємо продовжувати нарощувати й нарощувати. На жаль, така реальність. Тобто, ніхто не знає місце, не може точно сказати, коли вони такі вискочать з окопу і побіжать на нас в цю безглузду атаку. В тому, що шансів у них немає добігти до Сум — це вам 100% говорю", — пояснив Олексій Дрозденко.

Нагадаємо, раніше головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що росіяни завʼязли у вуличних боях за Вовчанськ Харківської області і зазнали дуже великих втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 19:09