Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

Росіяни зав'язли у вуличних боях та зазнали втрат у Вовчанську, — Сирський

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що росіяни завʼязли у вуличних боях за Вовчанськ Харківської області і зазнали дуже великих втрат.

У своєму дописі на власній сторінці у Facebook Сирський розповів, що продовжує свою роботу в частинах Східного фронту.

"Після перших незначних успіхів в ході наступальних боїв на Харківщині противник повністю завʼяз у вуличних боях за Вовчанськ та зазнав дуже високих втрат в особовому складі штурмових підрозділів. Наразі ворог з різних напрямків перекидає резерви, намагаючись підтримати активні штурмові дії, але безуспішно", — розповів він.

За словами головкома, у районі Липців російські військові також зазнали масштабних втрат, перейшовши до активної оборони. Зокрема, проводять мінування та вогневе ураження позицій українських військ.

Водночас на Купʼянському напрямку продовжуються бої у лісовому масиві на північ від міста. Складна ситуація в районі Кислівки, де ворог намагається прорвати оборону України та вийти до річки Оскіл.

Також інтенсивні бойові дії тривають в районі Іванівського та на підступах до Часового Яру. Ворог намагається за будь-яку ціну зачепитися за місто, використовує новітні Т-90М, БМП-3, БМД-4, які, як правило, знищуються українськими протитанковими засобами та FPV-дронами ще в ході висування.

"Найбільш інтенсивні та жорсткі бої тривають на Покровському та Курахівському напрямках. Ворог намагається прорвати оборону наших військ на вузькій ділянці фронту між населеними пунктами Старомихайлівка — Бердичі шляхом наступальних та штурмових дій найбільш підготовлених підрозділів. Наступальні дії відбуваються як з використанням бронетехніки, так і в пішому порядку, нерідко — на мотоциклах та багі", — йдеться у повідомленні.

Сирський додав, що на інших напрямках також неспокійно, але кількість та інтенсивність бойових дій значно менше. 

"Ключова мета моєї роботи — вивчення обстановки на місці, розв'язання проблемних питань, забезпечення додатковою кількістю боєприпасів, дронів, РЕБ та інших МТЗ, посилення резервами", — зазначив головнокомандувач.

Нагадаємо, як повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, останнім часом поблизу Сумської області активізувалися ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Українські прикордонники фіксують суттєве збільшення їхніх спроб порушити наш кордон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.05.2024 15:45