Олександр Сирський. Фото з Telegram

"Відставка Сирського": російські пропагандисти вигадали новий фейк про головнокомандувача ЗСУ

Російська пропаганда вигадала новий фейк про головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Рашисти заявили, що генерал-полковник "подав прохання про відставку".

Про чергову ворожу брехню повідомили в Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (SPRAVDI). Опублікована росіянами інформація не відповідає дійсності.

Рашисти на анонімному каналі у соцмережі Х (колишній Twitter) пишуть такі повідомлення: "головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський подав прохання про відставку, але в апараті президента документ навіть відмовилися реєструвати відповідним чином".

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки наголосили, що інформацію про "відставку Сирського" розганяє анонімний акаунт, який зазвичай поширює російські наративи про Україну.

"Ніяких доказів на підтримку своїх "зрадницьких" тез автор, звісно ж, не наводить. А офіційні джерела спростували інформацію про майбутню відставку Сирського", — зазначили в SPRAVDI.

Мета ворога — посіяти паніку серед громадян України та налаштувати їх проти чинної влади. У Центрі наголосили довіряти лише офіційним джерелам.

фейки про сирського

Фото: SPRAVDI

Нагадаємо, наприкінці лютого окупанти поширили фейкову інформацію про головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Російські пропагандистські Telegram-канали писали, що у генерал-полковника є "прийомний син в Австралії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2024 16:39