Олександр Сирський. Фото з Telegram

Російські спецслужби просувають нові фейки про головнокомандувача ЗСУ Сирського: деталі

Центр протидії дезінформації (ЦПД) спільно з кібердепартаментом Служби безпеки України виявили масштабну дезінформаційну кампанію російських спецслужб із дискредитації Головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Фейкову інформацію про ситуацію на фронті та про головкома ворог поширював з метою інформаційно-психологічного впливу на військовослужбовців. 

Про це повідомляє прес-служба ЦПД у Telegram-каналі.

За словами керівника ЦПД, лейтенанта Андрія Коваленка, росіяни намагаються навʼязати новому головкому ЗСУ образ "радянської та російської" людини. Для цього вони шукають його родичів у РФ, "друзів родини", в яких беруть коментарі та розповсюджують в інформпросторі з відповідним контекстом. 

Деструктивні меседжі країна-агресор просувала через мережу фейкових акаунтів у соцмережах Facebook, Instagram, X та Telegram, створених російськими спецслужбами.

"Головна мета цієї кампанії дискредитація Головкома і зниження довіри до ЗСУ", наголошує Коваленко.

При цьому ЦПД нагадує, що Сирський тривалий час був частиною команди Залужного. Крім того, він командував успішними операціями, зокрема зі звільнення Київщини та Харківщини. 

"Вони були б неможливі без якісного особового складу, але багато залежить від командування. Тож, Сирський показав, що вміє досягати результату у війні проти РФ", наголошують в центрі.

Також важливим є те, що команда Сирського складається з молодих командирів, які пішли на підвищення. Це є передумовою для системних покращень у ЗСУ, йдеться у повідомленні. 

"Підтримка кампанії про те, що головком є "російською людиною"  це підігравання ворожій дезінформації", резюмують у ЦПД.

У ЦПД наголошують, що підрозділи інформаційного протиборства спецслужб РФ суттєво активізувались останнім часом як в Україні, так і в країнах-членах НАТО.

Нагадаємо, тиждень тому російські пропагандисти запускали дезінформаційну кампанію про нібито втрати Сил оборони України під Селидовим на Донеччині. Таким чином російські загарбники намагалися відвернути увагу від своїх щоденних колосальних втрат на Таврійському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.02.2024 13:16