Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росіяни риють окопи: в ISW пояснили стурбованість Кремля щодо просування ЗСУ в Курській області

Операція українських сил у Курській області створює відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії. Там намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку, щоби перешкодити українським маневрам.

Такий висновок зробили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Вони відзначили, що українські сили незначно просунулися в Курській області на тлі загалом повільнішого темпу українських операцій, оскільки російські сили продовжують спроби стабілізувати лінію фронту в цьому районі.

На доступних супутникових знімках видно нещодавно викопану серію польових укріплень, включаючи траншеї та протитанкові рови на південний захід від Льгова вздовж траси E38 Льгов — Рильськ — Глухів, а також біля траси 38K-024 на південь від Льгова. Ці нові укріплення розташовані приблизно за 17 кілометрів на північ від найдальшої заявленої межі українського просування в Курській області, що свідчить про те, що російські сили стурбовані можливим продовженням і швидким механізованим просуванням українців на північ у Курській області.

Аналітики додали, що російські сили особливо стурбовані головними магістралями та, ймовірно, намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку, щоби перешкодити українським маневрам, особливо вздовж маршрутів E38 і 38K.

Операції України в Курській області також впливають на матеріально-технічне забезпечення російської залізниці. Залізничники Білорусі заявили, що російська державна залізнична компанія повідомила білоруську державну залізничну компанію про припинення руху потягів з усіх вокзалів Білоруської залізниці на станції Орловсько-Курської гілки Московської залізниці з 12 серпня у зв’язку з "масштабним оперативним перекиданням військ у напрямку Курської області" та рухом вантажних потягів військового призначення.

Інші ключові висновки Інституту вивчення війни

  • Російські мілітарні блогери стверджували, що українські сили незначно просунулися в Курській області на тлі загалом повільнішого темпу українських операцій, оскільки російські сили продовжують спроби стабілізувати лінію фронту в цьому районі.
  • Українські офіційні особи продовжують обговорювати українські операції в Курській області та пропонувати своє тлумачення політичного впливу, який Україна може мати на меті створити.
  • Російський уряд продовжує вербування для підтримки операцій у Курській області.
  • Командир чеченського "спецназу" Ахмат Апті Алаудінов, схоже, видає себе за речника російської оборони в Курській області, але його заяви постійно неправдиві та значною мірою суперечили твердженням відносно надійних російських блогерів.
  • Українські війська в ніч з 13 на 14 серпня завдали великої серії ударів з безпілотників по російських авіабазах у Росії, в результаті чого пошкоджено декілька аеродромів.
  • Керівна в Грузії партія "Грузинська мрія" поширила наратив, що повторює інформаційну операцію Кремля, яка мала на меті виправдати насильство Росії проти територіальної цілісності та суверенітету держав, раніше колонізованих СРСР Російською імперією.
  • Російські війська просунулися на північ від Харкова та на південний схід від Покровська.

Нагадаємо, російський ресурс "Верстка" повідомив, що влада Росії відверто панікує після успішної атаки української армії в Курській області. Операція Сил оборони відверто затягнулася, що стало несподіванкою для Кремля.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.08.2024 07:33