Фото: росЗМІ

РосЗМІ повідомляють про паніку серед російських чиновників через наступ ЗСУ на Курську область

Російська влада відверто панікує після успішної атаки української армії в Курській області. Операція Сил оборони відверто затягнулася, що стало несподіванкою для Кремля.

Про це повідомив російський ресурс "Верстка" з посиланням на власні джерела.

Там зазначили, що ситуація в Курській області розвивалася поступово, і спочатку кремлівські чиновники не сприймали її серйозно. Але потім вони почали сильно турбуватися та обмінюватися панічними повідомленнями. Наразі вони називають атаку ЗСУ на регіон фактором, який вплинув і на підготовку губернаторів, і на можливість мирних переговорів.

Як зазначає "Верстка", після появи тривожних новин про розширення контрольованої ЗСУ території представники еліт почали уважно стежити за повідомленнями з Курської області, обмінюватися постами військкорів, зазначив у розмові з "Версткою" сенатор, близький до оборонного комітету РФ.

"При цьому у нас міноборони каже одне, ми це публічно транслюємо, а самі читаємо військкорів і як вони х****сять [голову Генштабу Валерія] Герасимова та пишуть, що ми не контролювали ситуацію в області перші два дні", — зауважив він.

Чиновник наголосив, що зараз "настрої [у владі] стали дуже тривожними". При цьому він згадав "про обережний оптимізм" у людей з його оточення, пов'язаний із новинами про зростання кількості контрактників.

Нагадаємо, під час нещодавньої розмови президента Володимира Зеленського та головнокомандувача Олександра Сирського йшлося про те, що ситуація на фронті залишається складною на всіх напрямках, але найгарячіша вона на двох із них. Триває також операція в Курській області Росії, де українські воїни значно поповнили російськими полоненими обмінний фонд.

За даними Центру протидії дезінформації, Росія планує вивезти евакуйованих мешканців Курської області на окуповані території Запорізької області. Це потрібно їм для того, аби приховати від росіян правду про ситуацію в прикордонному регіоні.

Раніше Зеленський назвав ключову ціль військової операції у Курській області Російської Федерації. Вона полягає у безпековому питанні для України.

Також 14 серпня президент Володимир Зеленський провів нараду щодо ситуації у Курській області Російської Федерації. Українська влада обговорює можливість створення у регіоні військових комендатур.

Своєю чергою український військовий із позивним "Ель" повідомив, що російський кордон під час наступу Сил оборони у Курській області обороняли строковики ворожої армії. На території регіону було дві лінії оборони.

Цікаво, що під час вечірнього відеозвернення 14 серпня президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна досягає стратегічної мети у Курській області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.08.2024 22:17