Фото: ukr.radio

Росіяни розосереджують сили між Роботиним і Вербовим: військові назвали мету ворога

Війська країни-агресорки на Запорізькому напрямку почали застосовувати нову тактику. Зокрема, рашисти розосереджують сили між селами Роботине та Вербове.

Про це заявила керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону. 

"Розосередивши свої сили між Роботиним та Вербовим, ворог намагається проміряти міцність оборони українських сил на кожному з цих напрямків", — розповіла вона.

Водночас ворожі диверсійно-розвідувальні групи продовжують штурмувати Роботине. 

"Продовжуються спроби диверсійно-штурмових груп РФ заходити в Роботине. Але, зайшовши, переконуються, що їм там не раді. Відразу згортаються й фактично запакованими, як кажуть наші бійці, відправляються на свої вихідні позиції. Ті, хто, звісно, може відправлятися", — наголосила Гуменюк.

До того ж посадовиця зауважила, що втрати ворога на Півдні й надалі залишаються високими. Відтак, на Херсонському та Запорізькому напрямках за минулу добу ліквідовано майже 140 окупантів. Крім того, орієнтовно знищено 50 одиниць броньованої техніки.

Також на Запорізькому напрямку за добу ворог провів сім штурмів, які виявилися безуспішними.

Нагадаємо, раніше аналітики американського Інституту вивчення війни заявляли, що російські окупаційні війська використовують дефіцит протиповітряної оборони України та збільшують кількість атак на фронті, а також б'ють по енергетичній системі країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.04.2024 10:10