Фото: росЗМІ

Росіяни розпочали активні штурми у Курській області, — DeepState

Операція Збройних сил України у Курській області Росії триває. Наразі ворог перейшов у контрнаступ.

Про це повідомив проект DeepState.

За даними фахівців, російські загарбники розпочали активні штурмові дії на Курщині. До того ж ворог перекинув бронетехніку через річку Сейм, а потім і через дрібніші річки.

"Ще один удар відбувся з Кореньово, яке втратили нещодавно, на Снагость", — йдеться у повідомленні.

До того ж DeepState зафіксував рух броньованої колони росіян з Кореньово у напрямку Снагості та активні бойові дії там.

Армія РФ почала активні штурми у Курській області

Мапа: DeepState

Зауважимо, аналітики американського Інституту вивчення війни раніше повідомили, що українські сили нещодавно просунулися в Курській області на тлі наступальних операцій у цьому районі 10 вересня. Водночас точний шлях українського наступу у цій локації залишається незрозумілим. 

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, наступальні й оборонні можливості росіян на Донеччині тепер залежать також і від ситуації в Курській області. Вторгнення українських військ у цей регіон Росії вплинуло на весь театр воєнних дій і визначатиме його надалі.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час виступу на 50-му міжнародному форумі "Амброзетті" заявив, що Україна тримала у секреті підготовку до проведення операції в Курській області через можливий витік інформації до російської розвідки. Про неї не знали навіть союзники Києва.

Нещодавно головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський наголосив, що операція в Курській області Російської Федерації пройшла успішно. Вона зменшила загрозу наступу росіян з цього напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2024 16:19