Фото: Генштаб ЗСУ

Аналітики повідомляють про успіхи ЗСУ в Курській області (мапа)

Українські сили нещодавно просунулися в Курській області на тлі наступальних операцій у цьому районі 10 вересня. Водночас точний шлях українського наступу у цій локації залишається незрозумілим.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають аналітики, геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися у східній частині Комарівки (на південний захід від Коренево). Додаткові геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, вказують на те, що українські сили просунулися на південний схід від Вітрено (на схід від Коренево), ймовірно, вздовж вузького виступу між територіями, які утримує Росія, хоча точний шлях українського наступу в цьому районі залишається незрозумілим. 

Геолокаційні кадри, опубліковані 9 вересня, на яких показані українські сили, що діють у східній частині Російського Порічного (північний схід від Суджі), підтверджують, що українські сили продовжують діяти у населеному пункті. Міністерство оборони Росії та інші російські джерела заявили, що бої тривали біля Коренево; на південний захід від Коренево біля Апанасівки та Снагості; на захід від Коренево біля Крем'яного; на північний схід від Суджі в районі Черкаське Порічне та Російське Порічне; і на південний схід від Суджі у районі Уланок і Борки. 

ЗСУ станом на 11 вересня просунулись у Курській області

Мапа: ISW

Повідомляється, що підрозділи російського добровольчого підрозділу безпілотників, прикріпленого до 61-ї бригади морської піхоти (Ленінградський військовий округ [ЛВО], колишній Північний флот), діють у районі Комарівки (на південний захід від Коренево). ISW повідомив, що станом на кінець серпня 2024 року підрозділи 61-ї бригади морської піхоти діяли в Херсонській області, що вказує на те, що російські сили, можливо, нещодавно передислокували обмежені підрозділи з Херсонської області в Курську область.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, наступальні й оборонні можливості росіян на Донеччині тепер залежать також і від ситуації в Курській області. Вторгнення українських військ у цей регіон Росії вплинуло на весь театр воєнних дій і визначатиме його надалі.

Раніше президент України Володимир Зеленський під час виступу на 50-му міжнародному форумі "Амброзетті" заявив, що Україна тримала у секреті підготовку до проведення операції в Курській області через можливий витік інформації до російської розвідки. Про неї не знали навіть союзники Києва.

Нещодавно головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський переконаний, що операція в Курській області Російської Федерації пройшла успішно. Вона зменшила загрозу наступу росіян з цього напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2024 07:43