Фото: Pixabay

Росіяни скаржаться на роботу YouTube: відеохостинг не відкривається на комп'ютерах і мобільних пристроях

У четвер вранці, 8 серпня, відеохостинг YouTube перестав відкриватися на комп'ютерах та мобільних пристроях у користувачів у Росії. Американський сервіс не завантажувається, через що користувачі не можуть дивитися відео або залишати коментарі.

Про це випливає з даних сервісу Brand Analytics, пише "Медуза".

За даними сервісу "Сбой.рф", до 11:20 за московським часом надійшло близько п'яти тисяч скарг на роботу хостингу. При цьому найбільше скаржаться жителі Москви (21%).

Згідно з коментарями на сайтах моніторингу працездатності онлайн-сервісів, відеохостинг перестав завантажуватися, через що користувачі не можуть дивитися відео або залишати коментарі, пише DTF. Журналісти DTF зазначили, що відео не завантажуються у мобільному додатку YouTube на Android в оператора МТС, хоча 7 серпня ролики показували без обмежень.

Як зазначає джерело, збій у YouTube не торкнувся інших країн, випливає з матеріалів сервісу Downdetector. За даними сервісу моніторингу Mediascope, приблизно половина росіян щомісяця користується YouTube.

Раніше Bloomberg повідомляв, що російська влада обмежує доступ своїм громадянам до YouTube компанії Alphabet Inc., оскільки Кремль готується заблокувати один з останніх сайтів американських соціальних мереж, все ще доступних у країні.

Нагадаємо на початку липня відеосервіс YouTube заблокував канали російських артистів, які публічно підтримують війну проти України. Попередньо, офіційні канали російських артистів було заблоковано після звернення комісії з радіо і телемовлення Литви до Google і YouTube.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.08.2024 12:39