Фото: Pixabay

YouTube готує нововведення для користувачів: яку функцію планують додати

Популярний відеохостинг YouTube запроваджує нову експериментальну функцію, яка дасть можливість користувачам додавати нотатки, щоб надати більше контексту та інформації під відео.

Про це в інтерв'ю TechCrunch повідомив представник компанії YouTube. 

Зазначається, що ця функція може бути використана для того, щоб пояснювати глядачу, коли пісня є пародією, чи коли старі кадри зображують як поточну подію. У виданні додають, що цю функцію запустять під час виборів у США.

Відомо, що дезінформація була значною проблемою під час президентських виборів у 2020 році, але це може стати ще більшою проблемою у 2024, адже з'явився генеративний штучний інтелект. Ймовірно, що за допомогою цієї нової функції YouTube хоче мінімізувати поширення дезінформації на своїй платформі. Тестова версія буде доступна англійською мовою у Сполучених Штатах Америки на мобільних пристроях.

У компанії розуміють, що в ході тестування нової функції можуть бути деякі помилки. Наприклад, можуть з'явитися нотатки, які не зовсім підходять до відео, або ті, до яких може бути включена неправдива інформація. YouTube планує зробити висновки з тестового етапу, а також заохочує користувачів та авторів відео робити відгуки щодо якості нотаток. У межах тестового етапу лімітована кількість користувачів матиме можливість писати нотатки. Відібрані користувачі повинні мати активний канал на відеохостингу з позитивною репутацією.

Тестовий етап розпочнеться у Сполучених Штатах у найближчі тижні та місяці. У ході тестування сторонні експерти оцінюватимуть корисність і точність коментарів. YouTube використовуватиме ці відгуки для навчання своїх систем. У випадку, коли сторонні оцінювачі вважатимуть нотатки корисними, вони будуть з'являться під відео. Потім глядачам поставлять питання, чи вважають вони конкретний допис "корисним", "частково корисним" або "некорисним". У користувачів також запитають, чому вони так вважають.

Згодом YouTube буде використовувати алгоритм для визначення, які відео будуть оприлюднені на основі отриманих оцінок. Він визначатиме нотатки, які будуть корисними для широкої аудиторії користувачів. Наприклад, якщо значна кількість глядачів, які раніше оцінювали дописи по-різному, тепер оцінюють певний допис як корисний, відеохостинг з більшою ймовірністю покаже цей допис під відео.

Нагадаємо, 11 червня американський мільярдер та винахідник Ілон Маск заявив, що заборонить використовувати у своїх компаніях гаджети Apple. Своє рішення він пояснює піклуванням про безпеку даних користувачів. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 18.06.2024 09:32