Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Росіяни скиглять через атаку дронів на Бєлгородщині й у Севастополі: кажуть про пожежу й жертв

Вночі 17 травня Бєлгородська область Росії та місто Севастополь у тимчасово окупованому Криму атакували безпілотники. У РФ внаслідок нальоту дронів горіла автозаправна станція.

Зокрема, як запевняє губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков, один із безпілотників атакував АЗС поблизу села Безсонівка. Там загорівся один із резервуарів. Проте загоряння ліквідували пожежу.

До того ж, за словами Гладкова, під атакою дронів нібито опинилося і селище Октябрське. Там дрон-камікадзе атакував автомобіль, в якому перебували водій і три пасажири (мама, тато і дитина). Внаслідок вибуху мати та дитина загинули. 

Також неспокійно цієї ночі було й у тимчасово окупованому Севастополі. Так званий губернатор Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що у ніч проти 17 травня пролунала серія вибухів у Севастополі та Балаклаві. У регіоні нібито відпрацювала російська ППО по дронах. 

Також пізніше стало відомо про ураження підстанції "Севастополь", куди, як заявив гауляйтер Севастополя, впали уламки БпЛА. Водночас у мережі місце жителі припустили, що Балаклавська ТЕС могла бути об'єктом атаки. Через наліт дронів в деяких районах Севастополя зникло світло.

Після нічної атаки окупаційна влада тимчасово окупованого Севастополя вирішила скасувати заняття у школах та дитсадках.

"У зв'язку з ситуацією, що склалася, мною ухвалено рішення про скасування занять у всіх школах, закладах середньої освіти та дитячих садках. Розумію, що є діти, яких уже привезли до садочків, — з ними займатимуться вихователі доти, доки малюків не заберуть батьки. Прошу всіх поставитися до ситуації з розумінням", — зазначив він.

За словами Развожаєва, "фахівці роблять усе можливе, щоб повністю відновити роботу підстанції "Севастополь" після нічної атаки", але на це знадобиться більше часу — близько доби. У цей час будуть "точкові відключення світла".

"Співробітники комунальних служб докладають усіх зусиль, щоб відновити роботу енергосистеми якомога швидше", — додав Развожаєв.

Нагадаємо, вночі 17 травня у російському місті Туапсе Краснодарського краю пролунало декілька вибухів. Росіяни поскаржилися на атаку безпілотників по нафтопереробному заводу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.05.2024 09:25