Фото ілюстративне. Джерело: Front News

Росіяни стягують резерви на фронт: яка мета у ворога

Російські загарбники намагаються уникнути прориву лінії свого захисту. Тож вони перегруповують війська між операційними напрямками та перекидають на фронт резерви з глибини Росії.

Про це повідомляє Military Media Center.

"Водночас противник збільшив інтенсивність застосування керованих авіаційних бомб, баражувальних боєприпасів "Ланцет" і ударних БпЛА Shahed", — йдеться в повідомленні.

На початку вересня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони росіян на південному напрямку.

За його оцінками, Росія присвятила 60% свого часу і ресурсів будівництву першої оборонної лінії та лише по 20% — другій і третій лініям, оскільки Москва не очікувала, що українські війська прорвуться до них.

Нагадаємо, наприкінці серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що контрнаступ Збройних сил України на Півдні та Сході продовжується та досягає певного прогресу. А постачання винищувачів F-16, про яке оголосили Данія та Нідерланди, — це дуже "важливий крок" у контрнаступі ЗСУ, який "прогресує".

Водночас, за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, на Лиманському та Куп'янському напрямках фронту, де російська армія намагається наступати, ситуація залишається напруженою. Ворог перегруповує війська та відновлює сили. Проте наразі усі атаки ворога завершились його поразкою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 14:43