Фото: МЗС

"Продовжується і прогресує": Кулеба розповів про контрнаступ ЗСУ

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що контрнаступ Збройних сил України на Півдні та Сході продовжується і досягає певного прогресу.

Про це повідомляє El Mundo.

Зазначається, Кулеба наголосив, що постачання винищувачів F-16, про яке оголосили Данія та Нідерланди, — це дуже "важливий крок" у контрнаступі проти ЗСУ, який "продовжується і прогресує".

Очільник МЗС також зауважив, що Україна "досягає дуже гарного прогресу" для переговорів та визначення умов миру, хоча він визнав, що розпочати діалог "буде нелегко".

"Але ми не збираємося підписувати угоду, подібну до тієї, яку підписала Фінляндія", — додав Кулеба.

Зокрема, йдеться про угоду, яка передбачала передачу Радянському Союзу близько 10% земель Фінляндії за підсумками війни 1939-1940 років.

Нагадаємо, Сили оборони продовжують звільняти українські території від ворога. За минулий тиждень українським захисникам вдалось звільнити три квадратні кілометри біля Бахмута Донецької області. 

Водночас за словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, на Лиманському та Куп'янському напрямках фронту, де російська армія намагається наступати, ситуація залишається напруженою. Ворог перегруповує війська та відновлює сили. Проте наразі усі атаки ворога завершились його поразкою. Зокрема, Сили оборони відбили штурми росіян південніше Першотравневого, Синьківки й східніше Петропавлівки Харківської області. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.08.2023 18:44