Фото: ілюстративне Джерело: Telegram Петра Андрющенка

Росіяни суднами вивозять зерно з тимчасово окупованого Маріуполя

Радник мера міста Петро Андрющенко заявив, що російські загарбники суднами вивозять зерно з тимчасово окупованого Маріуполя. За його словами, наразі перебувають три судна, одне з яких вантажиться соняшником.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону.

Посадовець зауважив, що рашисти завезли в порт закриті контейнери та нові бетонні конструкції. Їх, ймовірно, використають для будівництва укріплень.

"В порту росіяни вантажать зерно, і скоріш за все — саме соняшник. Це стандартний варіант вивозу, тому що більше в Маріуполі нічого взяти. В порту стоїть три судна, одне вантажиться, інші два поки стоять. Вони привезли бетонні конструкції — їх використовують на будівництві укріплень на кордоні між Маріуполем та Запорізькою областю. І залишається невідомо, що перебуває в тих контейнерах, які вони притягнули до порту", — наголосив Петро Андрющенко.

Він також додав, що в порту працюю не маріупольці, а завезені з Новоросійська громадяни країни-агресорки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти розпочали підготовку до оборони Маріуполя. Партизани з руху "Атеш" фіксують перекидання так званих "зубів дракона" містом. Зазначається, що їх везуть на будівництво нових оборонних ліній на північний захід від міста.

Також російські окупанти перевели в Маріуполь і район черговий резерв живої сили. Зафіксовано прибуття новосформованих та новонабраних російських підрозділів. На шевронах у них дві гармати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 11:39