Фото: armyinform.com.ua

Росіяни тримають у Чорному морі ракетоносій із "Калібрами": який загальний залп

У понеділок, 12 серпня, російські окупанти вивели на бойове чергування у Чорне море один ракетоносій, який споряджений крилатими ракетами "Калібр".

Про це повідомили Військово-морські сили Збройних сил України.

"В Чорному морі один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до чотирьох ракет", — наголосили військові.

В Азовському морі ворожі кораблі відсутні.Натомість в Середземному морі наразі чергує два ворожі кораблі, з яких один є носієм крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до чотирьох ракет.

Військові зауважили, що за добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря — 10 суден, з них шість продовжили рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря — 11 суден, з них чотири рухались з протоки Босфор.

"РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", — зауважили у ВМС.

Нагадаємо, вночі 11 серпня війська країни-агресорки випустили по Києву балістичні ракети та ударні дрони. Це вже друга ворожа атака на столицю від початку серпня. Через російську атаку загинув 35-річний чоловік та його 4-річний син.

Крім того, цієї ночі у Хмельницькій області також було неспокійно. Ворожі "шахеди" атакували регіон, там лунала низка вибухів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2024 08:15