Фото: konkurent.ua

Росіяни у Запорізькій області готують мобілізацію українських чоловіків до армії РФ, — мер Мелітополя

Окупанти готують повномасштабну мобілізацію українських чоловіків до російської армії на тимчасово окупованій частині Запорізької області. 

Про це інформує міський голова Мелітополя Іван Федоров.

"Рашисти готують повномасштабну мобілізацію наших чоловіків до армії РФ. Вже протягом двох днів на блок-пості у Василівці російські військові не випускають в сторону Запоріжжя чоловіків, у яких або немає військового квитка, або є військовий квиток, який підтверджує придатність до служби", — розповів мер.

За його словами, росіяни призначили "наглядача" над тюрмами тимчасово окупованих територій Запорізької області. Завдання рашистів — завербувати ув’язнених до військових угрупувань РФ.

"Зрозуміло, що ворог збирається використовувати наших чоловіків в якості гарматного м’яса на першій лінії фронту", — наголосив Федоров.

Він додав, що загарбники відмовляють українських чоловіків виїжджати на підконтрольну Україні територію, буцім тут їх одразу мобілізують до ЗСУ. Таким чином вони хочуть зберегти населення на окупованій території для власної подальшої мобілізації.

Зокрема мер нагадав, що є два альтернативні шляхи евакуації — в сторону Грузії та європейських країн через Бердянськ-Маріуполь-Новоазовськ або через Крим.

Нагадаємо, що, за даними української розвідки, в Російській Федерації розглядають сценарій оголошення повноцінної публічної мобілізації росіян на війну проти України. Це пов'язано з великими втратами окупантів на фронті.

У Головному управлінні розвідки повідомили, що мобілізаційні заходи в Росії жорсткі та репресивні. Законодавство закручується з акцентом на примус до участі у збройних силах. Щомісяця мобілізують декілька десятків тисяч осіб — понад 20 тисяч.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2023 17:46