Фото з соцмереж

Росіяни вдарили по Житомирщині "шахедами": які наслідки

Вранці 19 липня російські загарбники атакували Житомирську область дронами-камікадзе типу Shahed. Внаслідок ворожого удару постраждав інфраструктурний об'єкт та приватні будинки.

Про це повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

"За попередньою інформацією, внаслідок удару "шахедами" постраждав інфраструктурний об'єкт, є пошкодження приватних домогосподарств. Всі екстрені служби прибули до місця події та працюють", — написав він у Telegram. 

Голова Житомирської ОВА додав, що наразі інформації про наявність жертв немає, інформація щодо масштабів пошкоджень уточнюється.

Нічний обстріл України 19 липня

Під час масштабної нічної повітряної атаки 19 липня вибухи пролунали в Одесі, Запоріжжі, Кропивницькому та Києві. Працювала протиповітряна оборона по ворожих ударних дронах та ракетах.

В Одесі лунали вибухи після першої ночі, в регіоні працювала протиповітряна оборона. Глава ОВА Олег Кіпер закликав громадян залишатися в укриттях і дотримуватись інформтиші. Військові повідомляли, що було зафіксовано повторні пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря. Вже близько другої ночі в Одесі було чути повторні вибухи. Військові тоді поінформували про нові пуски крилатих ракет Х-22 з південного напрямку.

За даними місцевих ЗМІ, в Одесі сталася пожежа на складі феєрверків. У мережі публікували наслідки повітряної атаки. Проте поки що немає інформації, чи пожежа пов'язана з обстрілом.

Вранці на Київщині та на підступах до столиці працювала ППО з ворожих цілей. У Київській ОВА повідомили про атаку супротивника із застосуванням ударних безпілотників типу "Шахед". Мер Києва Віталій Кличко у своєму Telegram повідомив, що у столиці було чути вибухи.

Пізніше начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів, що всі дрони-камікадзе були збиті в області та на підступах до Києва. Про руйнування та потерпілих даних не було.

Близько другої ночі пролунали вибухи також у Запоріжжі, у регіоні працювала ППО. Дані про наслідки ворожої атаки офіційні особи поки не повідомляють.

Вранці 19 липня в Кропивницькому пролунали вибухи. На той момент в регіоні було оголошено повітряну тривогу.

Нагадаємо, внаслідок нічного обстрілу "Укрзалізниця" тимчасово змінює маршрут руху поїздів львівського напрямку, які мали прямувати через Шепетівку, що на Хмельниччині. Зміна маршруту торкнеться поїздів №87 "Запоріжжя  Ковель" та №31 "Запоріжжя  Перемишль". Об'їзний маршрут означатиме затримку понад п'ять годин для ковельського рейса і близько двох годин — для перемишльського.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.07.2023 08:25