Фото: "Укрінформ"

Росіяни вночі збивали дрони у двох областях і Криму: у мережі повідомляють про атаку на корабель

Вночі 14 лютого у тимчасово окупованому Криму та Бєлгородській області країни-агресорки пролунали вибухи. Росіяни відзвітували про роботу ППО.

Зокрема, за даними російського міноборони в ніч на середу протиповітряна оборона нібито збила дев'ять дронів. ППО нібито працювала у Бєлгородській та Воронезькій областях та над Чорним морем.

"Сьогодні вночі припинено спробу київського режиму здійснити терористичну атаку із застосуванням дев'яти БпЛА літакового типу по об'єктах на території Російської Федерації. Черговими засобами ППО безпілотні літальні апарати перехоплено та знищено над територіями Бєлгородської (два БпЛА) та Воронезької (один БпЛА) областей, а також над акваторією Чорного моря (шість БпЛА)", — заявили окупанти.

Водночас Telegram-канал "Крымский ветер" заявив, що у тимчасово окупованому Криму жителі одразу декількох міст чули потужні вибухи.

"У Ялті, Місхорі та Алупці було чутно п’ять вибухів", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, за даними пабліка, спочатку мешканці бачили спалахи в морі, а потім чули вибухи. В Алупці від вибухової хвилі відчинялися вікна, а в Сімеїзі чули тривогу на кораблі. Також зі сторони моря було чути кулеметні черги.

"Місце вибухів у морі, які почалися о 06:04 за московським часом, імовірно, перебуває в районі Місхора. Звуків пусків ракет не було, стверджують наші підписники. За непідтвердженими даними, атакований російський корабель", — додали у пабліку.

Пізніше Telegram-канал з посиланням на слова очевидця заявив, що після вибухів російський великий десантний корабель нібито потонув. Однак ця інформація потребує підтвердження.

Нагадаємо, 13 лютого у тимчасово окупованому Криму також лунали вибухи. "Бавовну" було чути у Джанкойському районі.

Зазначимо, командувач Військово-морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа заявляв, що Кримський міст, який країна-агресорка збудувала незаконно, буде зруйнований вже цього року.

Водночас речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат наголошував, що Україна обов'язково звільнить від окупантів Крим. Також він зауважив, що це не так просто зробити, коли ворог має перевагу в повітрі, велику кількість засобів протиповітряної оборони, попри те, що вони знищуються. Зокрема, наші воїни знищили у Криму декілька установок С-400.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2024 07:34