Наслідки атак на нафтопереробні заводи в Росії. Джерело: росЗМІ

Росіяни закривають нафтопереробні заводи сітками від дронів через брак ППО

У Росії знайшли новий спосіб для захисту нафтопереробних заводів. Компанія "Башнефть" через відсутність систем протиповітряної оборони частково закриває виробничі потужності механічними сітками.

Про це повідомив глава Башкирії Радій Хабіров, пише російське держагентство РИА Новости.

"Компанія "Башнафта" виявила ініціативу та основні об'єкти, які можуть стати метою атак, обладнала певними механічними огородженнями. Але ми всі розуміємо, що це половинчасте рішення. Припустимо, вони витримають перший удар, але одразу може бути й другий", — сказав чиновник.

За його словами, влада Башкирії намагається домовитися з міноборони РФ для того, щоб їм допомогли.

"Найголовніше з того, що зроблено, — ми убезпечили механічними сітками захисту основні колони, відповідно, працює система спостереження", — йдеться у заяві Хабірова.

Нагадаємо, раніше британські розвідники зробили висновок, що недавні атаки українських безпілотників вивели з ладу щонайменше 10% потужностей російських нафтопереробних заводів. Попри посилення заходів, Росія навряд чи зможе захистити всі підприємства від українських ударів.

Нещодавно міністр оборони США Ллойд Остін заявив на засіданні комітету Сенату США з питань збройних сил, що атаки України на російські нафтопереробні заводи можуть вплинути на світові енергетичні ринки. Тому українським силам краще зосередитися на військових цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.04.2024 09:58