Скріншот з відео

Росіяни заявили про атаку дронів на резиденцію Путіна: під Москвою лунали вибухи

У ніч на вівторок, 5 вересня, на Росії знову було неспокійно. Країна-агресорка заявила, що дрони намагалися атакувати резиденцію російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляє The Moscow Times. За даними ЗМІ, безпілотник знищили над селом Завидово у Тверській області — там і розташована резиденція Путіна.

Відомо, що дрони також збивали у Підмосков'ї. Там уламки впали на гараж із газовими балонами в Павловській Слободі. Внаслідок падіння спалахнула пожежа, яка спровокувала кілька потужних вибухів.

Варто зазначити, що, за словами мера Москви Сергія Собяніна, невідомі дрони спробували атакувати Москву. Російський чиновник стверджує, що в ніч на 5 вересня було "знищено безпілотники у Калузькій області та в Істринському районі, які намагалися здійснити атаку на Москву". Він запевнив, що руйнувань та постраждалих на місці падіння уламків немає.

Вибухи у Москві та інших регіонах Росії

У Росії останнім часом почастішали вибухи, які пов'язують з атаками дронів. Так, вночі 27 серпня у Курську пролунали вибухи. Місцеві жителі у соцмережах писали, що також чули автоматні черги. Пізніше у мережі були опубліковані кадри з моментом вибуху, на них зафіксований яскравий спалах у нічному небі. Місцева влада заявила, що Курськ намагалися атакувати дронами. СБУ підтвердила у коментарі журналістам, що 16 дронів-камікадзе військових контррозвідників відпрацювали по чотирьох літаках Су-30 та одному МіГ-29, які базувалися на Курському аеродромі. Також серед уражених цілей — радари комплексу С-300 та два "Панцирі".

Найбільша атака беспілотників на території Росії сталася у ніч проти 30 серпня, коли дрони атакували відразу шість областей РФ. Однією з цілей став аеродром у Пскові, де, за словами представника ГУР Міноборони України Андрія Юсова, було знищено чотири літаки Іл-76. Ще кілька літаків було пошкоджено. Видання Bild з посиланням на військового оглядача Юліана Репке писало, що безпілотні літальні апарати знищили та пошкодили чверть повітряного флоту Псковської дивізії. Загалом на аеродромі під Псковом базувалися 22 літаки Іл-76. За даними Репке, кількість знищених та ушкоджених Іл-76 сягає шести, збитки становлять 300 мільйонів євро.

31 серпня рашисти поскаржилися на атаку дронів на Москву. Мер російської столиці Сергій Собянін стверджував, що безпілотник збили за 100 кілометрів від російської столиці. Пізніше в Міноборони РФ визнали, що нібито у Воскресенському районі Московської області (за 100 кілометрів від Москви) було збито безпілотника.

Нагадаємо, у нещодавньому звіті американського Інституту вивчення війни вказувалося, що удари по тилових районах Російської Федерації можуть загрожувати стабільності оборони окупантів на багатьох критичних ділянках фронту. Атаки на російський тил погіршують моральний дух окупаційних військ.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація зазнала щонайменше дев'ять атак на свої авіабази, які були організовані українськими спецслужбами та Збройними силами. Внаслідок успішних ударів на російські регіони, тимчасово окупований Крим та Білорусь було знищено або пошкоджено щонайменше 24 літаки з початку повномасштабного вторгнення РФ.

Також біля резиденції російського президента Володимира Путіна під Москвою помічено комплекс протиповітряної оборони. Житло диктатора знаходиться за 10 км від місця розміщення установки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.09.2023 21:26