Фото: ArmyInform

Росіяни знищують місто 500-кілограмовими бомбами: військові розповіли, що відбувається у Авдіївці

Російські окупанти, які щодня штурмують Авдіївку та намагаються її захопити, обстрілюють місто з артилерії та авіації. Зокрема, рашисти скидають бомби КАБ-500. 

Про це повідомив колишній командир роти батальйону "Айдар", військовий аналітик Євген Дикий в ефірі телемарафону.

"Росіяни здійснюють страшні обстріли міста. Дуже складним є те, що росіяни активно використовують авіацію. На Авдіївку летять їхні півтонні бомби КАБ-500. За день на Авдіївку падає близько двох десятків півтонних бомб. Це дуже ускладнює життя того, що залишилось від міста, і оборону наших захисників", — розповів він.

Він розповів, що в Авдіївці є потужна промзона, де Збройні сили України багато "окопувалися", будували продуману військову фортифікацію. Проте російські окупанти змогли трохи просунутися та зайняти так звану "сіру зону".

"Ще неприємний момент — на одному з флангів на півночі від Авдіївки росіянам вдалося трохи просунутися. Там лишалося трохи "сірої зони", вони змогли її зайняти і таким чином наблизились до траси, яка з'єднує Авдіївку з тилами", — розповів Дикий.

Також військовий зауважив, що наразі російські окупанти "перерізали" дану трасу. Через це в українських воїнів ускладнилося питання логістики.

"Найближчим часом доведеться розв'язувати цю задачу — відсувати їх від траси. Хороші новини пов'язані з їхніми спробами штурмувати місто. Ці спроби не просто виявились для них невдалими, а просто провальними, навіть суїцидними.  Вони принесли з собою давно спробувані граблі, поклали і старанно наступили на них", — акцентував військовий.

Водночас Дикий наголосив, що окупанти в точності повторили чотири їхні невдалі спроби прорватися до Вугледара — росіяни чотири рази ходили на Вугледар, і кожного разу їх знищували. 

"Так само вони зараз вирішили сходити на Авдіївку. Це був наступ механізованими колонами з купою бронетехніки по вузьких колонах між мінних полів. Закінчилось так, як і мало — мінус три батальйони за одну спробу штурму. Вся броня трьох батальйонів спалена. Після того вони змінили тактику, ходять піхотними групами. І кожного разу ці піхотні групи все менше і менше. Вони спробували повторити тактику "м'ясних штурмів" Бахмута, але це "Бахмут на мінімалках", бо в них нема того ресурсу", — зазначив Євген Дикий.

Нагадаємо, начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що поблизу Авдіївки Донецької області тривають запеклі бої, окупанти не зупиняють штурми. Рашисти мають намір оточити місто.

Водночас за даними Інституту вивчення війни минулої доби російські війська продовжували наступальні операції в районі Авдіївки. Проте всі ворожі спроби атакувати Збройні сили України провалилися.

Додамо, начальник міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш заявляв, що російські загарбники намагаються "скувати" українські сили на Авдіївському напрямку. Крім того, окупанти встановили чергову дату виходу на адміністративні кордони Донецької області — 31 грудня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 12:18