Фото: росЗМІ

Путін намагається зменшити очікування росіян щодо успіхів окупантів у Авдіївці, — ISW

Російський диктатор Володимир Путін намагається змінити риторику щодо наступу окупантів на Авдіївку, "зменшуючи очікування" щодо ймовірного просування на цьому напрямку.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зауважили, що в інтерв'ю російським пропагандистам він заявив, що армія РФ веде "активну оборону" на Авдіївському, Куп'янському та Запорізькому напрямках. На думку експертів, Путін назвав наступ під Авдіївкою "активною обороною", а не "активними бойовими діями", спробувавши зменшити очікування значного російського просування на цьому напрямку.

"Російські війська навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті в найближчій перспективі, а потенційні масштабні просування, ймовірно, вимагатимуть значного і тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів", – зазначають аналітики.

Фахівці також зауважують, що російські операції, включно з інтенсивними артилерійськими та авіаударами, ймовірно, мають на меті погіршити українські сили навколо Авдіївки. Проте окупанти навряд чи здійснять значні прориви або відріжуть українські сили в населеному пункті найближчим часом, і потенційне просування в масштабах, ймовірно, вимагатиме значного та тривалого залучення особового складу та матеріальних засобів.

Зокрема, 15 жовтня російські війська продовжили наступальні операції з оточення Авдіївки, але ще не досягли подальших успіхів на тлі ймовірного зниження темпів російських операцій у цьому районі. Водночас окупанти, ймовірно, продовжуватимуть наступальні операції у такому зниженому темпі у найближчій перспективі і залишатимуться загрозою для українських сил у цьому районі, хоча навряд чи зможуть досягти вирішального прориву або оточення Авдіївки. Зниження темпів російських наступальних операцій може бути результатом тимчасового пристосування до тактичної обстановки, і загарбники можуть активізувати свої спроби оточити Авдіївку найближчими днями.

Нагадаємо, раніше російський диктатор Володимир Путін заявив, що контрнаступ Збройних сил України нібито "провалився". Водночас, на думку диктатора, армія РФ має успіхи на двох напрямках.

Своєю чергою генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявляв, що Путін може спробувати заморозити війну в Україні. Крім того, Столтенберг зазначив, що шлях до миру пролягає тільки через військову підтримку України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.10.2023 07:07