Фото: Петро Андрющенко

Розбомблений, але нескорений: Маріуполь з висоти пташиного польоту (відео)

Загарбницька війна рашистів спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто з початку повномасштабного вторгнення перебуває під окупацією й майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь та навколишні селища росіяни перетворюють на військово-логістичний хаб своєї армії.

Як повідомляв раніше радник міського голови Петро Андрющенко, окупанти поширюють брехливі повідомлення про "збереження історичного ареалу". Водночас самі зруйнували історичну будівлю XIX століття — палац культури "Молодіжний", драматичний театр, поховавши на руїнах сотні мирних мешканців.

Центр Маріуполя, за словами Андрющенка, перетворюється на місячну пустелю. Тут — острови будинків, гори з будівельного сміття та кратери оголених фундаментів.

Посадовець опублікував відео розбомбленого міста з висоти пташиного польоту. Радник міського голови наголошує, що на відбудову зруйнованого росіянами Маріуполя потрібно від п'яти до восьми років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія почала будівництво оборонних споруд навколо окупованого Маріуполя. Для цього два заводи виготовляють бетонні пірамідальні протитанкові споруди, відомі як "зуби дракона".

Війна, 29.01.2023 12:36