Фото: "Економічна Правда"

Розподілятиме газ у ще трьох областях: "Нафтогаз" розширює монополію

З 1 вересня оператор "Газмережі" під координацією групи "Нафтогаз" відповідатиме за розподіл природного газу ще в трьох областях. У його розпорядження переходять Київська, Житомирська та Львівська області.

Про це повідомляє прес-служба "Газмережі". Зазначається, що дію попередніх ліцензіатів АТ "Київоблгаз", АТ "Житомиргаз" і АТ "Львівгаз" припинено.

"У зв’язку з розширенням меж господарської діяльності клієнтський простір компанії зріс одразу з двох до чотирьох мільйонів гривень", — йдеться у заяві оператора.

Своєю чергою міністр енергетики України Герман Галущенко наголосив, що повернення державі контролю над газорозподільними мережами — питання національної безпеки. 

"Держава має забезпечити громадянам безперебійне газопостачання, особливо під час війни, коли виклики посилюються. До того ж процес повернення мереж в управління держави дає старт розв’язанню проблем, що виникли після приватизації облгазів, яка відбулася понад 10 років тому", — додав Галущенко.

Нагадаємо, у вересні ціни на газ для побутових споживачів в Україні залишилися незмінними. Залежно від постачальника, вартість палива для населення коливається від 7,70 до 10 гривень за кубометр.

Варто відзначити, що з 1 жовтня в Україні стартує опалювальний сезон. Хоч більшість субсидій на житлово-комунальні послуги будуть перепризначені автоматично, провести контроль виділення державних коштів необхідно. Так, українці можуть навіть не виходячи з дому дізнатися, чи нараховано їм субсидію. В режимі онлайн також можна дізнатися про її розмір. Для цього необхідно зайти на портал Міністерства соціальної політики.

Водночас міністр енергетики України Герман Галущенко пояснив, що до кінця опалювального сезону 2024 року тарифи на електрику змінювати не будуть. Восени громадяни платитимуть за електричну енергію 2,64 грн за кіловат-годину, незалежно від обсягів споживання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.09.2023 19:52