Розвідка Британії підтвердила ліквідацію російського генерала Горячева

Російський генерал-майор Сергій Горячев загинув внаслідок удару по командному пункту 12 червня або близько того на півдні України. 

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За даними розвідників, Горячев також міг бути виконувачем обов’язків командувача армією на момент його смерті.

"З огляду на повідомлення, що командир 35-ї загальновійськової армії, генерал-лейтенант Олександр Санчик, який, ймовірно, заміщає прогалину вищого штабу, існує реальна можливість, що Горячев був діючим командувачем армії на момент своєї смерті", — припустили розвідники.

Крім того, зазначається, що Горячев став першим підтверджено вбитим російським генералом в Україні з початку 2023 року.

"Він продовжує військовий послужний список, який був одночасно важким та суперечливим для 35-ї ЗВА: у березні 2022 року частини армії були присутні під час розправи над мирним населенням у Бучі, а в червні 2022 року сили були значною мірою знищені під Ізюмом", — наголосили у Міноборони Британії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влучний ракетний удар українських військовослужбовців "задвухсотив" начальника штабу 35 загальновійськової армії Росії генерал-майора Сергія Горячева. За попередньою інформацією, рашист загинув у Запорізькій області.

Зауважимо, станом на 16 червня втрати Росії у війні в Україні від початку повномасштабного вторгнення перетнули психологічну позначку у 218 тисяч. За минулу добу українські воїни знищили 590 рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 09:17