Фото: Генштаб ЗСУ

Розвідка Британії заявила про успіхи ЗСУ в районі Великої Новосілки на Донеччині

Протягом останнього місяця ситуація в районі селища Велика Новосілка Донецької області загалом стабілізувалась. Збройні сили України мають певні успіхи.

Про це повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

За даними розвідників, на ділянці Великої Новосілки, що на захід від міста Вугледар, протягом останніх чотирьох тижнів бойові дії стали "значно менш інтенсивні".

"За літо Україна майже напевно звільнила щонайменше 125 квадратних кілометрів території на цьому напрямку", — оцінює відомство.

Аналітики додали, що операції української армії в цьому районі стримували елементи 36-ї та 5-ї загальновійськових армій Східного військового округу Росії, не дозволивши їм посилити інші напрямки та десантні підрозділи.

"Хоча ця вісь стабілізувалась, російська армія, ймовірно, залишається в оборонній позиції, щоб захиститися від можливих майбутніх наступальних операцій України. Малоймовірно, що протягом наступних шести тижнів відбудеться значне відведення російських сил від цієї осі", — підсумували в британському Міноборони.

розвідка Британії 8 жовтня

Фото: Ministry of Defence 

Нагадаємо, начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш заявляв, що рашисти на північ від Бахмута Донецької області намагаються не дати Силам оборони України вийти на оперативний простір. На цьому напрямку продовжуються інтенсивні бойові дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2023 09:58