Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Розвідка США мала дані про намір Ірану ліквідувати Трампа, — ЗМІ

Секретна служба Сполучених Штатів Америки посилила заходи безпеки навколо кандидата в президенти Дональда Трампа. Американська розвідка отримала інформацію нібито про підготовку Іраном замаху на політика.

Про це повідомив телеканал CNN із посиланням на декількох людей, поінформованих щодо цього питання. Джерела журналістів при цьому наголосили: немає жодних ознак того, що Томас Метью Крукс, який стріляв у колишнього президента на мітингу в суботу, пов'язаний із цими намірами Ірану.

Неназваний посадовець зі сектора національної безпеки США заявив медійникам, що Секретну службу та представників кампанії Трампа поінформували про загрозу ще до початку суботнього мітингу.

"У відповідь на це Секретна служба різко збільшила ресурси та засоби для захисту Трампа. Все це зробили напередодні суботи", — запевнив неназваний посадовець у розмові з телеканалом.

Щоправда, представники кампанії Трампа не відповіли журналістам, чи інформували їх про іранську загрозу.

"Ми не коментуємо заходи безпеки президента Трампа. Всі запитання варто надсилати до Секретної служби США", — заявили вони.

Працівники Секретної служби неодноразово застерігали штаб Трампа від проведення мітингів просто неба, які мають більший ризик, ніж інші заходи, доступ до яких можна краще контролювати. За словами співрозмовників медійників, ці попередження мали більш загальний характер.

Речниця Ради національної безпеки США Едріен Вотсон заявила, що наразі не встановлено жодних відомих зв'язків між стрільцем Томасом Метью Круксом і будь-ким іншим.

Раніше Іран неодноразово обіцяв помститися за вбивство американськими військовими командувача Касема Сулеймані в січні 2020 року, що відбулося в межах операції за наказом Дональда Трампа, коли він був президентом.

Нагадаємо, що Дональд Трамп визначився, що в разі перемоги на виборах його віце-президентом стане сенатор Джей Ді Венс, який дотримується антиукраїнських поглядів. До того ж у понеділок, 15 липня, Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.07.2024 23:15