Фото ілюстративне. Дональд Трамп. Джерело: соцмережа X

Трамп став офіційним кандидатом у президенти США: йому допомагатиме політик з антиукраїнськими поглядами

Дональд Трамп визначився, що в разі перемоги на виборах його віце-президентом стане сенатор Джей Ді Венс, який дотримується антиукраїнських поглядів. До того ж у понеділок, 15 липня, Трамп офіційно став кандидатом у президенти США від республіканців.

Про це повідомив CNN. Журналісти зазначили, що Трамп набрав належну кількість голосів республіканців, щоб офіційно стати кандидатом від цієї партії на президентських виборах.

"Після тривалих роздумів, а також враховуючи величезні таланти багатьох інших людей, я вирішив, що людина, яка найкраще підходить для того, щоб отримати посаду віце-президента США, — це сенатор Джей Ді Венс із великого штату Огайо", — зазначив Трамп у своїй соціальній мережі Truth Social.

Він додав, що Венс під час передвиборчої кампанії "приділить пильну увагу американським робітникам і фермерам".

Варто зазначити, що Джей Ді Венс спочатку затято опонував Трампу та навіть порівнював його з німецьким диктатором Адольфом Гітлером. Але позиція Венса різко змінилася, це збіглося з початком його участі у передвиборчих перегонах 2021 року, коли він балотувався на посаду сенатора.

Венс відомий своїми скандальними заявами на адресу України. Він неодноразово виступав проти постачання американської зброї українським воїнам для захисту від окупантів. Також він закликав Білий дім визнати, що Україні доведеться віддати частину своїх територій росіянам.

Замах на Дональда Трампа: що відомо

Під час виступу 45-го президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа у Батлері, штат Пенсільванія, 13 липня пролунали звуки пострілів. Сам він упав на землю, після чого Агенти Секретної служби допомогли йому підвестися та вивели зі сцени. Журналісти вказують, що він, йдучи зі сцени, підняв кулак і кричав у відповідь натовпу. На його обличчі помітили кров. Трампа посадити в автівку та повезли з місця події.

За непідтвердженою інформацією, на Дональда Трампа було скоєно замах. Куля нібито пройшла за кілька сантиметрів від голови й зачепила вухо. Сам Трамп, за даними NYT, почувається добре й перебуває під наглядом лікарів. Його представник Стівен Чунг заявив, що колишній президент "в порядку".

Білий дім повідомив, що президента США Джозефа Байдена поінформували про те, що сталося на мітингу Трампа в Пенсільванії.

Одна людина загинула під час стрілянини, повідомляє місцевий телеканал WTAE. Окружний прокурор Батлера Річард Голдінгер повідомив агентству Associated Press, що стрілець був убитий. Крім того, за його словами, загинув щонайменше один учасник передвиборчого мітингу Трампа.

Нагадаємо, що сьогодні під час прес-конференції Володимир Зеленський висловився про можливе президентство у США Дональда Трампа. За його словами, Київ працюватиме з будь-яким очільником Білого дому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.07.2024 23:15