Фото: соцмережі

Руйнівні повені у Лівії: місцевий чиновник назвав вражаючі цифри жертв

У портовому місті Дерні на сході Лівії від повеней могли загинути від 18 000 до 20 000 людей. Десятки міських кварталів були повністю знищені.

Про це пише BBC.

Міський голова міста Дерні Абдулменам Аль-Гаїті заявив, що прогноз такої великої кількості загиблих базується на кількості районів, повністю знищених після прориву двох дамб. Наразі відомо про понад п'ять тисяч загиблих і щонайменше 10 тисяч осіб вважаються зниклими безвісти.

Керівники лівійської адміністрації в Тріполі закликали прокуратуру країни розпочати розслідування щодо обвалу двох дамб, що призвело до катастрофічної повені у Дерні. Команди рятувальників прибули з Єгипту, Тунісу, Італії, Іспанії та Туреччини.

Нагадаємо, 8 вересня у Марокко стався потужний землетрус магнітудою 7,2. Відомо про щонайменше 1037 загиблих переважно у Марракеші та п’ятьох провінціях поблизу епіцентру землетрусу. За даними Геологічної служби США, епіцентр був розташований у горах Високий Атлас, за 71 кілометр (44 милі) на північний захід від Марракеша, на глибині 18,5 кілометрів. Землетрус стався о 23:11 за місцевим часом (22:11 за Гринвічем). Через 19 хвилин стався повторний поштовх силою 4,9 бала.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.09.2023 13:52