"Антонов" займеться виробництвом безпілотників. Джерело: Цензор

"Антонов" змінює вектор: компанія створила центр безпілотників

Українська компанія "Антонов" змінює свій основний бізнес із виробництва вантажних літаків, посилюючи виробництво безпілотників.

Про це повідомив Reuters із посиланням на закриту презентацію "Укроборонпрому".

"Новий центр "Антонов" пропонує експериментальні аеродинамічні дослідження, створення повнофункціональних тренажерів для навчання операторів безпілотників і розробку стандартів компонентів. Загалом — 26 функцій", — йдеться в повідомлення.

Також досвід "Антонова" в галузі вантажних літаків допоможе Україні у виробництві безпілотників дальньої дії, щоби завдавати ударів углиб території Росії.

Раніше "Антонов" проектував і виготовляв дрони, зокрема, модель "Горлиця", але вантажні літаки давно були основним напрямом діяльності підприємства. Хоча виробництво вантажних літаків триватиме, новий центр безпілотних літальних апаратів тепер може краще задовольняти військові потреби України та дати інженерам "Антонова" більше роботи.

Нагадаємо, що в липні Кабінет міністрів ухвалив технічне рішення про ліквідацію Державного авіабудівного концерну "Антонов" і таким чином фіналізував раніше ухвалені кроки з реструктуризації авіабудівельної галузі та передання підприємств-учасників концерну у підпорядкування іншій структурі — державному концерну "Укроборонпром".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.09.2023 15:20